România se topește ! O groază de victime ale caniculei.

Printer-friendly version

Meteorologii au prelungit codul galben de caniculă până luni, 16 august, astfel că românii vor avea parte de cel mai fierbinte weekend din acest an.

În această perioadă, temperaturile maxime vor depăși pe arii relativ extinse 35 de grade, în special în regiunile sudice și estice.

Vineri după-amiază, cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în sudul și estul Munteniei, inclusiv în București, partea continentală a Dobrogei și sudul Moldovei, unde vor fi valori de 38-39 de grade.

Fenomene asociate instabilității atmosferice (averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie si căderi de grindină) se vor manifesta pe arii restrânse, mai ales în zonele de munte și în vestul țării.

Explicație Cod galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, temperaturi ridicate) sunt obișnuite pentru zona respectivă dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități. Există risc de creșteri de debite și niveluri.

Canicula biruie în România. În ultimele 24 de ore ambulanța s-a ocupat de 6.500 de cazuri, din care 505 din București, iar 40 de persoane au leșinat din cauza căldurii. Potrivit surselor din Realitatea.net, am aflat că un om chiar a murit din cauza căldurii, in Vaslui.

Sfatul medicilor constă în evitarea soarelui în intervalul 11:00-18:00, precum consumul de minimum doi litri de lichide pe zi și alegerea hainelor potrivite în afara casei, ușoare si in culori deschise. În această perioadă avem temperatura maximă a zilei precum și discomfort puternic din cauza temperaturii extrem de ridicate.