Se lansează cea mai ieftină Skoda Felicia care ar putea fi noul rival al Loganului

Printer-friendly version

Skoda va lansa în curând un urmaş pentru Skoda Octavia Tour, care se pare că va avea numele Skoda Felicia şi va apărea în 2012.

Mașinile low-cost sunt din ce în ce mai căutate de mulți clienți interesați. Criza economică a afectat serios vânzările de automobile, iar producătorii de mașini low-cost au doar de câștigat în acest timp. Dacia s-a întrecut pe sine bătând recordul la vânzări în străinătate datorită modelelor Logan, Logan MCV și Sandero. Skoda a văzut succesul celor de la Dacia și s-a hotărât să pregătească un concurent.

Conform primelor informații, Skoda dorește să relanseze modelul Felicia. Acesta va fi un model mai ieftin decât Octavia, o versiune mai nouță a modelului VW Polo Sedan și va avea ca și concurent direct modelul Dacia Logan, urmând să împrumute platforma de la germani.
Noul Skoda Felicia va înlocui actualul Octavia Tour. Modelul Felicia a fost produs între 1994-2001, după care a fost înlocuit de către Fabia.

Spre deosebire de Loganul nostru, cel mai probabil noul Felicia va avea un preț de pornire de 12.000 de euro. Acest lucru se datorează forței de muncă mai scumpă din Cehia. Noul model Felicia va avea în pachetul standard servodirecție, ABS, ESP și aer condiționat. Felicia va fi disponibil doar în versiunea cu patru uși, portbagajul fiind simplu, la fel ca și generația anterioară de Fabia sedan.

In ceea ce privește motorizările, deocamdată știm doar că gama de propulsoare nu va fi la fel de bogată ca și la modelele Octavia și Fabia. Noul Felicia s-ar putea să primească doar propulsoare de cilindrie mică.

Viata Loganului se va scurta mai ales în Europa de Est, doar la Salonul de la Moscova au fost anunţate două modele rivale şi mai există şi alţi constructori care vor să muşte din cota automobilului românesc.