Gata cu anonimitatea de pe internet, planuri pe viitor

Printer-friendly version

Preşedintele Google-ului, Eric Schmidt, a dat câteva declaraţii interesante în legătură cu anonimatul de pe internet. Acesta afirmă că guvernele vor cere pe viitor ca anonimitatea să nu mai reprezinte o problemă pe internet.

În continuare, el afirmă faptul că intimitatea este extraordinar de importantă. Intimitatea, cu toate acestea, nu este acelaşi lucru cu anonimitatea. Este foarte important ca Google şi restul lumii să respecte intimitatea oamenilor pentru că aceştia au dreptul la avest lucru. Pe de altă parte, cei care încearcă să comită crime, chiar prin intermediul internetului, nu ar trebui să aibă dreptul să fie anonimi.

Mai multe propuneri din partea NSTIC (Agenţia Naţională pentru Identităţi Credibile în Ciberspaţiu din SUA) se referă la eliminarea identităţilor multiple ale utilizatorilor în favoarea unei singure identităţi, cea reală. NSTIC a motivat aceste propuneri, făcând referire la lucrurile ilegale care se petrec prin intermediul internetului în care sunt implicaţi utilizatori anonimi.

Totodată el afirmă în cadrul conferinţei "Techonomy Conference" că este prea periculos ca utilizatorii să nu poată fi identificaţi în vreun fel. În curând guvernele vor impune ca toţi utilizatorii de internet să se identifice în reţea.